КАКО НА НАПРАВИТЕ НОВОГОДИШЊЕ МАКАРОНСЕ: Слатки колачићи који освајају на први залогај
Макарони су популарни француски колачићи, које воле људи широм света. Уз мало декорације биће савршени новогодишњи колачи.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 100 г бадемовог брашна
- 105 г шећера у праху
- 100 г беланаца собне температуре
- 100 г шећера
- 1 кашичица ванилиног екстракта
За крем:
- 113 г путера собне температуре
- 240 г шећера у праху
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 30 мл слатке павлаке собне температуре
За глазуру:
- 90 г шећера у праху
- 1 1/2 кашика воде
- 1 кашичица безе праха
За украшавање:
- остатак крема
- зелена боја за храну
- плава боја за храну
- црна боја за храну
- шарене мрвице
Припрема:
Како бисте направили ове макаронсе просејте бадемово брашно и шећер у праху и оставите их са стране. Умутите беланца и шећер миксером на пари, док се шећер потпуно не раствори и беланца не постану пенаста. Склоните смесу са рингле и умутите беланца и шећер само док се не створе чврсти врхови, око 2 минута. Додајте екстракт ваниле и мешајте неколико секунди.
Просејте мешавину бадемовог брашна и шећера у праху преко безе и чврстом лопатицом умешајте суве састојке у меринге. Добро мешајте, али не превише. Користећи кесу, са врхом у облику малог круга, истисните кругове пречника 4 цм на обложени плех, на удаљености од око 5 цм. Лупните плех о пулт неколико пута да бисте уклонили све мехуриће ваздуха из теста. Оставите колаче да се одморе док претходно загрејете рерну на 149 степени. Пеците једну по једну тепсију у средини рерне 13 минута. Извадите плех из рерне и оставите да се колачи потпуно охладе на плеху.
Како бисте направили крем у великој посуди миксером умутите путер пуном брзином док не постане блед и пахуљаст, 2-3 минута. Додајте шећер у праху и мутите малом брзином док се не сједине. Наставите да мутите средњом брзином док се шећер потпуно не раствори и не постане мекан. Додајте екстракт ваниле и укључите миксер на средњу брзину, сипајте 2 кашике слатке павлаке и мешајте док се добро не сједини. Ако желите да буде мекше, додајте још 1 кашику густог шлага и мешајте док се потпуно не сједини.
За глазуру помешајте све састојке у чинији и миксером мутите пуном брзином, 2-3 минута, док смеса не постане глатка и пахуљаста. Обојите преостали крем од путера издашном количином зелене, плаве и црне боје. Направите шаре и облике које желите и уживајте.
(stvarukusa)
Препоручујемо
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)