КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте
Ролат од крема савршен за сваког госта, али и домаћина.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
за бисквит
- 7 беланаца
- 80 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 30 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
за грилијаш
- 100 г шећера
- 100 г ораха
за фил
- 3 дл млека
- 7 жуманаца
- 50 г шећера
- 1 пудинг од ваниле
- 200 г маслаца
за крем
- грилијаш (одвојити 2 – 3 касике за украсавање)
- 100 г чоколаде за кување
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. У беланце ставите шећер и умутите па додајте орахе и брашно и прашак за пециво. Овај бисквит кратко испеците у рерни.
Растопите шећер у карамел па додајте орахе и све на рингли загрејте док се све карамелише. Излијте смесу на пек папир и пустите да се охлади.
Затим припремите фил тако што ћете измешати жуманца, пудинг од ваниле, шећер и млеко. Све то скувајте на рингли и додајте му потом и маслац.
Када све кремасто умутите поделите на два дела. У један део ставите грилијаш, а у другу отопљену црну чоколаду.
Филујте ролат, умотајте па охладите и послужите када се стегне.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)