ЛЕШНИК ТОРТА: Чист класик који сви обожавају
Неодољиво укусна традиционална торта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 беланца
- шећера 10 кашика
- 1 жуманце
- 100 гр лешника
- брашна 1 кашика
- 9 жуманца
- шећера 6 кашика
- густина 9 кашика
- млека 1/2 литра
- беле чоколаде 200 грама
- маргарина 250 грама
- шећера у праху 250 грама
- шлаг крема од ваниле 200 грама
- млека 100 мл
- црне чоколаде 150 грама
- 200 гр лешника
Припрема:
Умутити беланца уз постепено додавање шећера, додати жуманце, кашику брашна и лешник печен и млевен. Испећи кору.
1. Жуманца и шећер умутити миксером додати густин, млеко и мало прокувати фил. Када се фил охлади додати белу рендану чоколаду и маргарин предходно умућен са шећером у праху.
2. Шлаг крем умутити са млеком. Додати црну рендану чоколаду и печен и млевен лешник.
Торту филовати следећим редом: Кора, Фил 1, Фил 2 и одозгоре нанети шлаг или украсити по жељи.
(Superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)