МОЖЕТЕ ИХ НАПРАВИТИ И КАД НИЈЕ СЕЗОНА БОСТАНА: Мафини са укусом лубенице, згодни за прославе, или и свакодневно уживање
МАФИНИ су колачи који су постали популарни последњих година.

Фото Shutterstock
Разлог за то није само укус, већ и декоративни изглед, као и величина, због чега су згодни за прославе. Уколико сте љубитељ лубеница, ове мафине морате да пробате.
Потребно је:
- 220 г путера
- 225 г шећера
- 3 јајета
- кашичица екстракта лубенице
- 470 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соли
- 450 г неутралне павлаке
- ружичаста боја за колаче
За прелив:
- 80 г путера
- кашичица екстракта лубенице
- 15 мл сока од лимуна
- 50 мл млека
- 600 г шећера
- ружичаста боја за колаче
За украс:
- декоративне јестиве перлице
Припрема мафина од лубенице:
Пенасто умутите шећер и путер, па додајте једно по једно јаје, екстракт лубенице и постепено сипајте трећину мешавине брашна, прашка за пециво и соли. Умешајте пола количине умућене павлаке, сипајте остатак мешавине брашна, додајте преосталу павлаку, боју за колаче и промешајте. Две кашичице теста сипајте у калупе за мафине и пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута. За то време измиксајте путер и 200 г шећера.
Сипајте млеко и 200 г шећера, наставите да мутите, додајте лимунов сок, екстракт лубенице, боју за колаче и остатак шећера. Нафилујте охлађене мафине и, по жељи, украсите декоративним јестивим перлицама.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСЛАСТИЦЕ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Јогурт торта, савршени хладни десерт за ове вреле дане
30. 08. 2024. у 12:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)