ПАРИСКА ТОРТА: Тајни рецепт београдских посластичара
Незаборавни кремасти укус ове лаке торте заиста је посебан, захваљујући мешавини чоколаде и слатке павлаке, он је и раскошан у исти мах.

Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
- 10 јаја
- 200 гр шећера
- 250 гр брашна
- 40 г какао праха
За фил:
- 1.5 л нелупаног шлага, тј. слатке павлаке
- 150 гр чоколаде
- 250 гр шећера
Припрема:
Умутити беланца са шећером, постепено додати жуманца, брашно и како. Испећи и када се охлади исећи на четири танке коре.
За фил:
Кувати 1/2 л павлаке, 100 гр чоколаде и 50 гр шећера. Стално мешати да не загори. Кад почне да ври, скинути са ватре и оставити да се потпуно охлади и стегне. Затим измешати са литар шлага и 200 гр шећера. Мутити миксером док се не сједини. Филовати у три слоја и са стране.
(lepaisrecna)
Препоручујемо

ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти
04. 07. 2024. у 16:00

ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30

НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
28. 06. 2024. у 16:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)