БОЉЕ ОД БАКЛАВА: Татлије - Стари колач са југа Србије, сочна посна посластица којој нећете моћи да одолите
ТАТЛИЈЕ су старински колач који се прави у Пироту, а својим изгледом подсећа на чувене баклаве.

Фото: Принтскрин ЈУтјуб/Bokina kuhinja
За овај колач вам нису потребне коре, већ се само умути тесто, а као и сви оријенатални колачи прелива се слатким сирупом. Татлије се праве са пивом, а и сви остали састојци су посни, па можете да их служите и у току Васкршњег поста.
Састојци:
300 мл пива
300 мл уља
600 г шећера
4 кесице ванилин шећера
600 г брашна
200 г ораха
1 кесица прашка за пециво
400 мл воде
Рецепт за татлије колач:
У шерпу ставите две кашике шећера и када се карамелизује сипајте пиво и уље. Добро промешајте и кувајте док не течност не прокључа. Затим склоните са шпорета, па додајте просејано брашно, млевене орахе и прашак за пециво. Добро промешајте и сипајте смесу у тепсију коју сте премазали уљем. Пецитеу загрејаној рерни на 250°Ц око 30 минута. Након тога смањите температуру на 200°Ц и пеците док тесто не почне да се одваја од ивице тепсије.
Преостали шећер сипајте у шерпу, додајте ванилин шећер и сипајте воду. Кувајте док се не појави бела пена на врху, па склоните са шпорета. Исеците колач на коцке и када се охлади прелијте врелим сирупом.
(Ствар укуса)
Препоручујемо

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)