НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Novosti online

10. 01. 2024. у 12:00

ВИШЕ од укуса, бомбице од кекса и наполитанки са белом чоколадом

НЕОДОЉИВЕ БОМБИЦЕ: Са белом чоколадом од кекса и наполитанки

Фото Shutterstock

Потребно:

 Састојци за бомбице: 

* наполитанке са лимуном, 150 г

* млевени кекс, 200 г
* бела чоколада за кување, 100 г
* рендана корица од лимуна, 1 ком
* слатка павлака, 100 мл
* маргарин, 50 г

 За белу глазуру: 

* бела чоколада за кување, 150 г

* маргарин, 45 г
* уље, 3 кашике

 За декорацију: 

* уситњене наполитанке, 5-6 ком.


Припрема:

- Наполитанке самлети у блендеру.

- У другу посуду ставити млевени кекс, млевене наполитанке и рендану корицу лимуна.

- У другу посуду сипати слатку павлаку, маслац и загревати на тихој ватри док се маслац не отопи. Склонити са рингле и у смесу додати исецкану белу чоколаду. Мешати док се чоколада не отопити.

- Кекс прелити смесом са отопљеном чоколадом. Све састојке мешати рукама док се не добије компактна смеса. Ставити смесу у фрижидер око 30 минута да се стегне.

- Од смесе правити куглице и ставити их у фрижидеру 10 минута да се стегну.

 За декорацију:

5-6 наполитанки измрвити рукама на дрвеној дасци или у тањиру. На пари отопити чоколаду и маслац, све лепо измешати.

- Узети куглицу и помоћу виљушке их умакати у чоколаду па у уситњену наполитанку.

По жељи куглице ставити у папирне декоративне корпице.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЗГЛЕДА 30 ГОДИНА МЛАЂЕ Невероватна трансформација након пластичне операције у Турској, пљуште коментари (ФОТО)

"ИЗГЛЕДА 30 ГОДИНА МЛАЂЕ" Невероватна трансформација након пластичне операције у Турској, пљуште коментари (ФОТО)

ПЛАСТИЧНИ хирурзи у Турској извршили су невероватну трансформацију лица мушкарца - толико да неки људи верују да сада изгледа "30 година млађе".

01. 06. 2024. у 10:46

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.

01. 06. 2024. у 10:30

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!