ДАН И НОЋ ЈЕ НАЛЕПШИ СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СУ У ЈУГИ СВИ ТАМАНИЛИ: Зачас је готов, укусу је неодољив и топи се у устима
Најбољи рецепт за старински колач дан и ноћ је пред вама, зато га обавезно запишите, јер ће вас укус оборити са ногу!

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Mašković
САСТОЈЦИ:
- 7 беланаца
- 250 г путера или маргарина
- 250 г шећера
- 2 ванил шећера
- 5 жуманца
- 100 мл млека
- 300 гр брашна
- 2 кашике какаоа
ФИЛ:
- 100 мл млека
- 2 жуманцета
- 150 г шећера
- 2 ванил шећера
- 200 г чоколаде
- 200 г путера
- 150 г млевених ораха
Начин припреме корица:
Прво умутите беланце у једној посуди. Потом у другој чинији сједините путер или маргарин, шећер, ванил шећер и умутите лагано миксером, а затим додајте пет жуманаца и наставите са мућењем. Након тога у смесу сипајте млеко и опет мутите миксером. Онда постепено додајите брашно и мешајте миксером. Када су се састојци добро сјединили, сипајте у смесу и умућена беланца и добро све промешајте.
Потом је поделите на два једнака дела и уједан део сипајте две кашике какаа. Пећи корице бисквита у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.
Начин припреме фила:
Док се пеку корице, искористите време да направите фил. У шерпу сипајте млеко, ванил шећер, жуманца, шећер и чоколаду и оставите на најнижој температури да се отопи. Потом повећајте температуру да фил мало постане гушћи. Затим додајте маргарин или путер и мешајте док се све не сједини. Скините га са шпорета и додајте млевене орахе, па оставите фил да се охлади.
Како ређате колач?
У послужавник ставите тамну кору, а можете додати и калуп ради лакшег филовања. Затим на њу ставите скоро цео фил, само мали део одвојите за завршетак колача. Потом ставите белу корицу одозго и преостали фил. Поспите посластицу млевеним орасима и оставите је да се охлади пар сати, а затим уживајте у укусу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)