ДАН И НОЋ ЈЕ НАЛЕПШИ СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СУ У ЈУГИ СВИ ТАМАНИЛИ: Зачас је готов, укусу је неодољив и топи се у устима

05. 09. 2023. у 09:00

Најбољи рецепт за старински колач дан и ноћ је пред вама, зато га обавезно запишите, јер ће вас укус оборити са ногу!

ДАН И НОЋ ЈЕ НАЛЕПШИ СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СУ У ЈУГИ СВИ ТАМАНИЛИ: Зачас је готов, укусу је неодољив и топи се у устима

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuhinja Valentina Mašković

САСТОЈЦИ:

  • 7 беланаца
  • 250 г путера или маргарина
  • 250 г шећера
  • 2 ванил шећера
  • 5 жуманца
  • 100 мл млека
  • 300 гр брашна
  • 2 кашике какаоа

ФИЛ:

 
  • 100 мл млека
  • 2 жуманцета
  • 150 г шећера
  • 2 ванил шећера
  • 200 г чоколаде
  • 200 г путера
  • 150 г млевених ораха

Начин припреме корица:

Прво умутите беланце у једној посуди. Потом у другој чинији сједините путер или маргарин, шећер, ванил шећер и умутите лагано миксером, а затим додајте пет жуманаца и наставите са мућењем. Након тога у смесу сипајте млеко и опет мутите миксером. Онда постепено додајите брашно и мешајте миксером. Када су се састојци добро сјединили, сипајте у смесу и умућена беланца и добро све промешајте.

 

Потом је поделите на два једнака дела и уједан део сипајте две кашике какаа. Пећи корице бисквита у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 20 минута.

 

Начин припреме фила:

Док се пеку корице, искористите време да направите фил. У шерпу сипајте млеко, ванил шећер, жуманца, шећер и чоколаду и оставите на најнижој температури да се отопи. Потом повећајте температуру да фил мало постане гушћи. Затим додајте маргарин или путер и мешајте док се све не сједини. Скините га са шпорета и додајте млевене орахе, па оставите фил да се охлади.

Како ређате колач?

У послужавник ставите тамну кору, а можете додати и калуп ради лакшег филовања. Затим на њу ставите скоро цео фил, само мали део одвојите за завршетак колача. Потом ставите белу корицу одозго и преостали фил. Поспите посластицу млевеним орасима и оставите је да се охлади пар сати, а затим уживајте у укусу.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ФЕНОМЕНАЛНИ БОНУСИ ДОБРОДОШЛИЦЕ - ИЗАБЕРИТЕ ОМИЉЕНИ