СТАРИНСКИ РЕЦЕПТ ЗА ОРАСНИЦЕ: Потребно вам је само 4 састојка, а веома лако се праве
ОРАСНИЦЕ су старински колачи који су радо виђени на свакој трпези, а изузетно лако се праве.

Foto: Jutjub/Printskrin/
За љубитеље слаткиша са орасима, ораснице су један од најбољих колача. Не треба вам пуно састојака, а лако се праве. Најважније је само да добро умутите беланца.
Састојци:
- 3 беланцета
- 250 г млевених ораха
- 250 г шећера у праху
- 1 кашика лимуновог сока
- 250 г сецканих ораха
Припрема:
Мутити миксером 3 беланцета један минут, па додавати кашику по кашику шећера у праху, не прекидајући мућење. Када добијете чврст снег додати кашику цеђеног лимуна и мутити још пола минута.
У умућена беланца сипати 250 г млевених ораха, и промешати ручно, док се све добро не сједини. Кашичицом вадити фил, ставити у сецкане орахе, посути орасима преко и руком обликовати ваљак, па савити благо у полумесец. Маса је мекана па не треба превише притискати. Ређати у плех у који је стављен пек папир.
Рерну загрејати на 200 степени, па када ставите ораснице да се пеку, смањити температуру на 150 степени и пећи 20 минута. Уколико су готове и пре овог времена извадите их да се не би пресушиле. Колаче можете чувати и до 10 дана у затвореној лименој кутији.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)