ОВАКО ТУРЦИ ПРАВЕ УРМАШИЦЕ: Нема сочније посластице, а ни једноставније припреме од ове
Начин на који Турци спремају урмашице је веома једноставан, а укус ове посластице обара с ногу.
Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Састојци:
Агда сируп:
- 600 милилитара воде
- 500 грама шећера
- 10 грама ванилин шећера
- 3 кришке лимуна
Колач:
- 1 цело јаје + 1 жуманце
- 75 грама шећера
- 70 милилитара биљног уља
- 200 грама путера
- 250 грама брашна за колаче
- 250 грама хлебног брашна
- 1/4 кашичице прашка за пециво
Припрема:
Агда:
Сипати шећер и ванилин шећер у воду и ставити да се кува око 10 минута, па додати лимун. Колач: Умутити јаје + жуманце, па уз непрестано мућење додати шећер и уље. Све добро сјединити, па додати маслац, брашно и прашак за пециво. Руком све сјединити и формирати смесу, па прекрити пластичном фолијом и оставити у фрижидер да одстојио око 20 минута. Руком узимати по мање делове смесе и стављати их на ренде како би се формирао колач, а затим ређати у плех. Пећи на 200 степени око 20 минута.
Прелити врућ колач агдом, па ставити на хлађење.
Пријатно!
Препоручујемо
СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
СРПКИЊА КОЈА ЈЕ ОЧАРАЛА МУСОЛИНИЈА Одбила италијанско држављанство: "На дну моје душе - Српство"
ТОКОМ изложбе у Риму 1935. године, где је Милена Павловић излагала са италијанским уметницима, Мусолини је препознао њено презиме и застао да је упозна.
05. 11. 2025. у 08:43
Коментари (0)