ОВАКО ТУРЦИ ПРАВЕ УРМАШИЦЕ: Нема сочније посластице, а ни једноставније припреме од ове
Начин на који Турци спремају урмашице је веома једноставан, а укус ове посластице обара с ногу.

Foto: Jutjub/Printskrin/Binin Sahan
Састојци:
Агда сируп:
- 600 милилитара воде
- 500 грама шећера
- 10 грама ванилин шећера
- 3 кришке лимуна
Колач:
- 1 цело јаје + 1 жуманце
- 75 грама шећера
- 70 милилитара биљног уља
- 200 грама путера
- 250 грама брашна за колаче
- 250 грама хлебног брашна
- 1/4 кашичице прашка за пециво
Припрема:
Агда:
Сипати шећер и ванилин шећер у воду и ставити да се кува око 10 минута, па додати лимун. Колач: Умутити јаје + жуманце, па уз непрестано мућење додати шећер и уље. Све добро сјединити, па додати маслац, брашно и прашак за пециво. Руком све сјединити и формирати смесу, па прекрити пластичном фолијом и оставити у фрижидер да одстојио око 20 минута. Руком узимати по мање делове смесе и стављати их на ренде како би се формирао колач, а затим ређати у плех. Пећи на 200 степени око 20 минута.
Прелити врућ колач агдом, па ставити на хлађење.
Пријатно!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКА ПОГАЧА: Мекано тесто пуњено чоколадом је посластица коју нико не пропушта
16. 08. 2023. у 21:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)