СЛАТКО, КРЕМАСТО И УКУСНО: Сутлијаш на турски начин (РЕЦЕПТ)
И ЉУБИТЕЉИ традиционалног сутлијаша тврде да је турски сутлијаш одличан
Foto: Profimedia
Овај једноставан дезерт обожавају све генерације - од најмлађих због слаткоће, па све до оних најстаријих, које укус пиринча и млека враћа у детињство.
Овога пута предлажемо да одступите од традиционалног рецепта и пробате како се у Турској прави сутлијаш.
Састојци:
- 1 шоља пиринча
- 3 шоље воде
- 500 мл млека
- 6 кашика шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 1 шака ораха
Припрема:
Пиринач испирати од скроба док вода не постане провидно чиста, па га скувати на лаганој вари.
Додајти млеко и још мало кувати. Пудинг прах помешати са ванилиним шећером и обичним шећером у мало млека, па прелити у преткодно куван пиринач у млеку.
Мешати све на лаганој ватри док се не згусне. Готову посластису сипајти у чинијице које су предходно наквашене водом. Декорисати са орасима, и кпослужити хладно.
Препоручујемо
БРЗИНСКИ ПЕСТО ОД ГРАШКА: Лаган летњи ручак спреман за мање од 15 минута (РЕЦЕПТ)
16. 06. 2023. у 07:00
УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ ОД ПАУЧИНА ТЕСТА: Слано пециво које ће укућани обожавати
15. 06. 2023. у 16:55
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
МНОГО ЈЕ ЛУДА, БРАТЕ, БЕЖИ! Шабан убеђивао водитеља да не жени певачицу: "Нађи неку фину!"
ПОКОЈНИ краљ народне музике, Шабан Шаулић, био је човек кога су сви обожавали, а многи и дан-данас памте његове савете и критике.
05. 11. 2025. у 10:44
Коментари (0)