Ma hajde 20 minuta, pa ni krompir ne može da se obari za to vreme a ne sve da se napravi. Eventualno za 20 minuta mogu već pripremljene iz zamrzivača...
Samo kuvanje krompira traje 20 minuta, tako da za te knedle treba oko sat vremena. Inače u Vojvodini se gotove knedle služe na daleko sočniji i ukusniji način. Kada se skuvaju i prebace na tiganj na kome se prepekla prezla u koju se uvaljaju knedle, dodaje se vanilin šećer i cimet, a onda knedle preliju sa nekoliko kašika rastopljenog putera u toplom mleku. Sočno i ukusno , za razliku od suvih knedli koje se služe u Beogradu.
Сочна, мирисна и мекана ребарца из рерне један су од оних рецепата који освајају већ на први залогај. Једноставна припрема, а резултат као из ресторана – савршено печено месо које се топи у устима, уз неодољиву арому зачина.
Ако тражите укусан, брз и потпуно посни оброк, печена црвена паприка је право решење. Слатка и ароматична, лако се припрема, не захтева много састојака и савршено се слаже уз домаћи хлеб или било коју житарицу.
Мирис медитеранских зачина и свежина лимуна чине ову печену пилетину савршеним избором за породични ручак или свечану вечеру. Сочна унутра, а споља златно-хрскава, овај једноставан рецепт доноси топао, сунчан укус Грчке право на ваш сто.
Москва шнит је једна од оних торти која никога не оставља равнодушним. Лагане коре са орасима и лешницима, богат крем од жуманаца, а затим сочне вишње, ананас и хрскави лешници – све то заједно чини десерт који осваја на први залогај. Идеална је за свечане прилике, али и онда када желите да импресионирате своје госте.
Klokan
05.02.2023. 10:24
Ma hajde 20 minuta, pa ni krompir ne može da se obari za to vreme a ne sve da se napravi. Eventualno za 20 minuta mogu već pripremljene iz zamrzivača...
Minja
05.02.2023. 12:49
Samo kuvanje krompira traje 20 minuta, tako da za te knedle treba oko sat vremena. Inače u Vojvodini se gotove knedle služe na daleko sočniji i ukusniji način. Kada se skuvaju i prebace na tiganj na kome se prepekla prezla u koju se uvaljaju knedle, dodaje se vanilin šećer i cimet, a onda knedle preliju sa nekoliko kašika rastopljenog putera u toplom mleku. Sočno i ukusno , za razliku od suvih knedli koje se služe u Beogradu.
ana
06.02.2023. 02:12
zaboravili ste da napomenete da se knedle nakon kuvanja proprze sa prezlama i preliju secerom