ЗДРАВА ЧОРБА ОД ЛЕБЛЕБИЈА И СПАНАЋА: Једноставан и хранљив оброк
КОМБИНАЦИЈА кремастог кокосовог млека, ароматичног кари праха и свежег спанаћа чини да овај оброк буде не само укусан, већ и веома хранљив.
ФОТО: Novosti
- 1 конзерва леблебија
- 2 шоље свежег спанаћа
- 1 конзерва кокосовог млека
- 1 мали црни лук, исецкан на коцкице
- 1 кашика кари праха
- 1 кашика маслиновог уља
- со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте маслиново уље у великом тигању на средњој ватри. Додајте исецкани црни лук и динстајте око 5 минута, док не омекша. Додајте кари прах и мешајте 1 минут, док не осетите ароматичан мирис. Умешајте леблебије, кокосово млеко, со и бибер. Пустите да прокључа. Додајте свеж спанаћ и кувајте још 3–5 минута, док не увене и све се добро загреје. По потреби додајте још зачина и послужите топло.
Савет: Ова чорба је добра уз пиринач, кускус или лепињу, али може бити и потпуни оброк сам за себе.
Уживајте!
Препоручујемо
ГРАШАК СА ДИМЉЕНИМ МЕСОМ: Традиција која мирише на топли дом!
10. 11. 2025. у 07:17
ГИБАНИЦА БРЗИ ГОНЗАЛЕС: Готова за 3 минута, а пола се поједе док је још у рерни
21. 11. 2025. у 22:43
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
У ХИТНОЈ ПОМОЋИ СЕ ЈАВИЛИ НА ПОЗИВ СА АНИНОГ ТЕЛЕФОНА: "Новости" откривају шта се дешавало након страшне несреће код Чачка
АНА Радовић (20) из Чајетине и њен пријатељ Александар Масалушић (37) погинули су у тешкој саобраћајној несрећи у Овчарско-кабларској клисури, када су се сурвали са пута Чачак-Пожега, а након несреће са Аниног телефона "ајфон" упућен је позив хитној помоћи, сазнају "Новости".
27. 11. 2025. у 14:19
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)