ЧОРБА ОД "ЦВЕТНОГ" ПОВРЋА: Са броколијем и карфиолом
Кад се удруже две главице, карфиола и броколија, настане ова прелепа чорба препуна њихових "цветића", са додатним шмеком пармезана.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 1 мала главица карфиола
- 1 мала главица броколија
- мало зелени за супу
- 1 кашика мешавине сувих биљних зачина
- со, бибер
- 1 дл млека
- 1 дл слатке павлаке
- пармезан, за посипање
Карфиол и броколи оперите, очистите и исцепкајте на мање комаде па ставите да се кува у већој шерпи, заједно са зелени коју сте претходно опрали, ољуштили и исецкали на колутиће. Мало посолите. Кувајте док поврће не омекша, отприлике око 30 минута. Одвојите 8 дл воде у којој се поврће кувало и процедите у другу посуду. Броколи, карфиол и мало шаргарепе ставите у блендер и уситните тако да добијете фину кашу. Вратите смесу у посуду с процеђеном водом од кувања, долијте млеко и по потреби још воде, тако да добијете око литар-два чорбе. Додајте мешавину сувих биљних зачина, и, ако је потребно, мало бибера и соли. Кратко закувајте и на крају згусните чорбу слатком павлаком коју ћете лагано умешати у њу. Оставите да тако скувана чорба одстоји неколико минута пре него што је послужите, јер ће се тако још мало згуснути, па поспите пармезаном сваку порцију.

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КРВАВИ ПИР 2001: Зашто је Непалски принц побио целу краљевску породицу?
НИСУ МУ дали да ожени жену коју је волео, а онда је почело да се шушка да ће му одузети и право на престо.
12. 09. 2025. у 13:24
Коментари (0)