ПРОБАЈТЕ НЕШТО САСВИМ НОВО: Салата од зеља са сосом од жуманаца

Новости онлине

23. 04. 2025. у 13:00

Ову салату морате да пробате, одушевиће вас укусом.

ПРОБАЈТЕ НЕШТО САСВИМ НОВО: Салата од зеља са сосом од жуманаца

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 везе зеља или блитве
  • 150 г младог спанаћа
  • 200 г власца
  • со

За прелив

  • 2 барена жуманцета
  • мало љуте папричице
  • со
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • лимун
  • кашика јогурта
  • 1/2 кашичице меда
  • по 1 гранчица влашца и мајорана
  • по 2 гранчице мајчине душице и першуна

Припрема:

Испасирајте жуманца са соком од лимуна, јогуртом и сирћетом. Сипајте мед и промешајте, па додајте исецкано биље и папричицу. Посолите.

Спанаћ, зеље и влашац барите засебно кључалој води од 10 до 15 минута. Процедите и промешајте на тањирима. Одозго попрскајте преливом.

(krstarica)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЗБОГ СРБА СЕ МЕЊА НБА ОЛ-СТАР?! Историјска промена на помолу, али ће ово сада гледати цео свет!