ОВО СУПУ ЗОВУ ИТАЛИЈАНСКИ ПЕНИЦИЛИН: Укусно јело које враћа снагу, ублажава умор и храни душу
Италијанска Пастина супа од поврћа и тестенине често се од миља назива и „италијански пеницилин“, због своје хранљивости, јер је пуна витамина, минерала и других нутријената.

Фото Shutterstock
Пастина је врста ситне тестенине која се користи у Италији за припрему различитих јела, а поред ње у супу се додаје пилећи бујон, али можете додати и мало пилећег меса. Ако у продавници не можете пронаћи тестенину пастину, можете користити и другу ситну тестенину за супе, попут орза.
Састојци:
- 1 л пилећег бујона
- 200 г ситне тестенине
- 45 г ренданог пармезана
- 30 г путера
- 3 шаргарепе
- 2 штапића целера
- 1 лук
- 1-2 чена белог лука
- Со и бибер по укусу
- Сок од лимуна за сервирање
Припрема:
У већем лонцу отопите путер па пропржите ситно насецкану шаргарепу, целер и лук. Динстајте око пет минута док поврће не омекша. Додајте ситно сецкани бели лук и наставите динстати још један минут.
Поврће пребаците у блендер или сецкалицу и направите пире. Вратите пире у лонац и додајте пилећи бујон. Промешајте и зачините сољу и бибером.
У лонац додајте ситну тестенину и кувајте је пет до десет минута док не омекша и не упије укусе супе. Пред крај кувања додајте рендани пармезан.
Супу послужите са мало свеже цеђеног лимуновог сока и додатним сиром по жељи.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СУПА СА ТОРТЕЛИНИМА И ПОВРЋЕМ: Права експлозија укуса
08. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ЋУРЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА: Рецепт за јело без којег не може да се замисли ручак
23. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

СУПА СА БРОКОЛИЈЕМ И ПЕЧУРКАМА: Тако једноставна, а тако укусна (ВИДЕО)
22. 01. 2025. у 12:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ ДОМАЋЕ РЕЗАНЦЕ ЗА СУПУ: Топла домаћа супа најукуснија је уз домаће резанце
09. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)