ПИЛЕЋА САЛАТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И КУКУРУЗОМ: Пожелећете изнова и изнова да је спремате
Ако тражите салату која је истовремено освежавајућа, кремаста и пуна укуса, онда је ова салата прави избор. Било да је послужите као предјело или главно јело, ова салата ће сигурно бити омиљени додатак свакој трпези.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За салату:
- 500 г пилећег филеа (сировог)
- 3 кувана кромпира
- 1 црни лук
- 150 г топљеног сира
- 5 куваних јаја
- 1 конзерва кукуруза
- 250 г мајонеза
- Со и бибер по укусу
Маринада за пилећи филе:
- 1 литар воде
- 1 ловоров лист
- слатка млевена паприка, бибер
- 2 кашичице соли
- пола кашичице шећера
Маринада за лук:
- пола кашичице соли
- 1 кашика шећера
- 1 кашика сирћета
- Хладна вода
Припрема:
Ако волите богате и кремасте салате које су истовремено издашне и декоративне, ова слојевита пилећа салата биће пун погодак! Савршено се уклапа у свечане прилике, али и као специјалитет за породичне ручкове. Њен пуни укус долази од сочно маринираног пилећег меса, нежног кромпира, хрскавог лука и топљеног сира, све повезано лаганим слојевима мајонеза.
Маринирање и припрема меса: У шерпу сипати литар воде, додати ловоров лист, млевену паприку, бибер у зрну, со и шећер. Прокувати минут, па убацити пилећи филе. Кувати 2 минута од кључања, затим склонити са рингле и оставити месо у води 1 сат како би постало мекано и сочно. Након тога, рукама га раздвојити на влакна.
Маринирање лука: Црни лук исећи на бркове и ставити у чинију. Додати со, шећер и сирће, па прелити хладном водом. Све промешати и оставити да одстоји 10 минута, затим оцедити.
Састављање салате: На тањир нанети танки слој мајонеза. Кромпир изрендати на крупно и распоредити као први слој, зачинити сољу и бибером, па премазати мајонезом. Као други слој ставити влакнасти пилећи филе. Преко меса распоредити маринирани лук и премазати мајонезом. Скувати јаја, одвојити беланца и жуманца. Прво нарендати жуманца и додати слој мајонеза. Додати оцеђени кукуруз и поново премазати мајонезом. Топљени сир претходно ставити у замрзивач на 30 минута, затим га изрендати и нанети као следећи слој. Премазати мајонезом. На крају, нарендати беланца као завршни слој и обликовати ивице салате. Салату оставити у фрижидеру неколико сати пре служења како би се укуси лепо сјединили.
(stvarukusa)
Препоручујемо
АЗИЈСКА САЛАТА СА НУДЛАМА: Брза и невероватно укусна – савршена за сваки оброк
12. 03. 2025. у 11:00
"ПА ХАЈДЕ ДА ПРОДУЖИМО ЗАДОВОЉСТВО" Захарова упутила мистериозну поруку Западу
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да су западне земље забринуте због тога каква би још нова испитивања оружја Русија могла да спроведе након демонстрације ракете "Буревестник".
01. 11. 2025. у 19:52
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
АЦА УДАРИО НА НЕДУ: Родила се у ТРИ града - она је медицински феномен!
ПЕВАЧ Аца Лукас поново је изазвао велику пажњу јавности када је гостовао у подкасту „Б-13“ код македонског шоумена Бојана Јовановског, познатијег као Боки 13, и жестоко критиковао певачицу Неду Украден. У свом препознатљивом стилу, без длаке на језику, Лукас је коментарисао, како тврди, „вишеструки идентитет“ своје колегинице.
04. 11. 2025. у 12:33
Коментари (0)