ЈЕДНОСТАВНА, А САВРШЕНА: Салата од туњевине и пасуља
Брзо се спрема, предивног је укуса и уз њу вам ништа више не треба.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 конзерве од по 170 г туњевине
- 400 г црвеног пасуља
- 1 лимун
- маслиново уље
- паста 150 гр
- со
- црни бибер
- першун
- 1 ½ главица црвеног лука
- рукола, веза
- мало черија за декорацију
Припрема:
Пасуљ скувајте, при крају кувања додајте соли. Оцедите и охладите пасуљ или једноставно користите пасуљ из конзерве. Скувајте пасту. Црвени лук ситно исецкајте. У дубљу посуду ставите оцеђени пасуљ, додајте туњевину, исецкан лук, сок од једног лимуна, маслиново уље и зачине по укусу. Све добро промешајте, убаците руколу, сервирајте и декоришите
црвеним луком исеченим на крупне режњеве и ситно сецканим першуновим листом и черијем.
(danas)
Препоручујемо

САЛАТА СА ПИЛЕТИНОМ И АНАНАСОМ: Спој укуса који оставља без текста
06. 03. 2025. у 13:30Јована Васић

КРЕМАСТА И ПИКАНТНА: Влашка салата, одличан прилог јелима од меса
27. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

САЛАТА ОД КРОМПИРА СА ПРЕЛИВОМ ОД СЕНФА: Кремаста, сочна и хранљива, идеална за вечеру или као прилог уз главно јело
19. 02. 2025. у 15:46Jована Васић

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)