БОРАНИЈА САЛАТА СА МАЈОНЕЗОМ: Ароматичан и освежавајући оброк за вреле дане
Одушевиће и оне који не воле боранију.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За боранију:
- 500 г свеже бораније
- 2 литра воде
- 1 кашичица соли
За мајонез:
- 1 жуманце
- 1 кашичица сенфа
- 300 мл сунцокретовог уља
- со
- лимунов сок
- 30 мл минералне воде
- 3 чена белог лука
Припрема:
Оперите добро боранију па јој исеците крајеве. Ставите је у лонац са сланом водом и прокувајте, 5 до 7 минута, тј.док не омекша. Онда је оцедите и исперите хладном водом. Оставите је у цедиљки да се потпуно прохлади. Испасирајте бели лук па га ставите у теглу. Преко додајте жуманце, сенф и мало соли. Миксером сједините, па сипајте уље.Мешајте лагано па појачавајте брзину миксера. Додајте мало свеже цеђеног лимуновог сока. На крају, лагано додајте минералну воду. Боранију додајте у теглу са мајонезом. Промешајте добро, посолите и побиберите и оставите у фрижидер сат времена да се охлади. Поспите салату сецканом мирођијом. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)