МАЂАРСКА ЧОРБА ОД ПЕЧУРАКА: Брзи рецепт за јело које одушевљава на прву кашику
МАЂАРСКА кухиња је позната по добро зачињеним јелима на кашику. Ова кремаста чорба од печурака је једно од тих јела.
Мађарска чорба од печурака може се направити с различитим врстама. Употребите јестиве печурке које су вам надохват руке – од шампињона и буковача до лисичарки и вргања. Дубину укуса дају јој зачини, а посебно је незаобилазна димљена црвена паприка у праху. Кисела павлака која се додаје на крају кувања, даће јој кремасту текстуру.
Потребно је:
900 г јестивих печурака по жељи
250 мл белог вина
125 мл киселе павлаке
90 г путера
5 кашика брашна
4 кашике лимуновог сока
4 кашичице димљене паприке у праху
3 кашичице сушеног копра
3 кашичице сушеног тимијана
2 лука
1 л пилећег бујона
со и бибер по жељи
свежи першун за послуживање
Припрема:
Очистите лук, огулите га и исеците на мање комаде. Растопите путер у већем лонцу и на њему продинстајте лук и исецкане печурке док не омекшају. Подлијте печурке и лук с пилећим бујоном и вином. Додајте сушени копар, тимијан и димљену паприку у праху. Пустите да се чорба кува тако 10-ак минута.
Млеко помешајте с брашном у посебној шерпици. Мешајте док не добијете глатку смесу. Пребаците добијену смесу у чорбу и кувајте све заједно још 10-ак минута. Посолите и побиберите по жељи. На крају кувања додајте лимунов сок и умешајте киселу павлаку.
Послужите чорбу топлу с кришком хрскавог хлеба.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)