ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан
ПОХОВАНЕ печурке су једноставно савршене: златно-хрскаве споља, сочне изнутра. Идеалне су као ужина, предјело или прилог уз ручак.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 500 гр свежих, средњих печурака
- 2 јајета
- 1 шоља презли
- ½ шоље брашна (универзалног)
- со и бибер по укусу
- уље за пржење
Припрема:
Очистите печурке и осушите их папирним убрусом. Веће примерке можете пресећи или уклонити дршке.
Сваку печурку уваљајте у брашно, затим у умућена јаја са сољу и бибером, па у презле. За екстра хрскаву корицу, поновите поступак (јаје → презле).
Загрејте уље у дубљем тигању (2–3 cm). Пржите печурке на средњој температури 5–7 минута, док не добију златно-браон боју. Извадите их на папирни убрус да упије вишак уља.
У презле можете додати рендани пармезан, бели лук у праху или сушени оригано — добићете додатни мирис и укус.
Уживајте!
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КЕКС: Старински рецепт који су обожавале генерације (ВИДЕО)
22. 10. 2025. у 13:00
ЈЕСЕЊИ РОЛАТ ОД СИРА И БУНДЕВЕ: Ово је рецепт који смо сви чекали
21. 10. 2025. у 08:54
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)