ПРАВО ФИНО ЈЕЛО: Пилећи рагу у сосу од белог вина
Пилећи рагу у сосу од белог вина је лако за спремање.

Фото Printscreen/Youtube/Fleisch-Rezepte
Овај специјалитет мирише и има укус као да сте у добром ресторану.
Састојци:
* 600 г пилећих прса
* 1 мали црни лук
* 2 чена белог лука
* 150 г белог грожђа без коштица (отприлике 1 шоља)
* 200 мл сувог белог вина
* 200 мл павлаке за кување
* 1 кашичица сенфа
* 1 кашичица густина (опционо, за згушњавање)
* 2 гранчице свежег рузмарина
* 1 кашика путера
* 1 кашика маслиновог уља
* Со и бибер по укусу
Припрема:
Овај пилећи рагу у сосу од белог вина прави је пример како једноставне намирнице, уз мало труда и добар рецепт, могу дати јело достојно свечаног стола. Спој пилетине, сувог вина, кремастог соса и нежне слаткоће грожђа ствара баланс укуса који свима прија.
Идеално за недељни ручак, романтичну вечеру или када желите да изненадите госте нечим необичним, а опет једноставним.
Пилетину исеците на коцкице или траке, посолите и побиберите. У дубљем тигању загрејте маслиново уље и путер, па пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте бели лук и кратко пропржите, па убаците пилетину. Пржите је док не добије златну боју са свих страна. Сипајте вино и додајте рузмарин. Кувајте 5–6 минута док алкохол не испари, а пилетина упије ароме. Додајте грожђе, павлаку и сенф. По потреби додајте кашичицу густина размућеног у мало хладне воде ако желите гушћи сос. Кувајте још 5–10 минута на тихој ватри, док се сос лепо згусне и пилетина потпуно омекша. Извадите гранчице рузмарина, проверите укус и по потреби досолите.
Сервирајте преко скуваних таљатела.
Пријатно!
(Stvar Ukusa)
Препоручујемо

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)