ШПАГЕТЕ СА ТИКВИЦОМ И ПИЛЕТИНОМ: Ручак за десетку, издашан и укусан, сви ће вам тражити овај рецепт
Ово је само још један начин како да припремите шпагете, али ће вам сигурно постати једно од омиљених јела.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 350 г пилећег филеа
- 100 г сланине
- 200 г тиквице
- 2-3 кашике уља
- 1/2 главице лука
- 1 чен белог лука (или мало белог лука у праху)
- 1 кашичица универзалног сувог зачина
- 1 кашичица оригана
- по укусу со, бибер
- по укусу бибер
- 400 г шпагете
За умак:
- 200 мл павлаке за кување
- 20 г маслаца (може и уље)
- 1 кашичица брашна
- 200 мл млека
Припрема:
1. Насећи сланину, месо и тиквицу на ситне коцке. Тиквица може да се ољушти, али и не мора. На мало уља пржити сланину, па додати ситно насецкан црни лук.
2. Када лук постане стакласт додати насецкан бели лук (или у праху), врло кратко пропржити и додати сецкано месо. Промешати, па када месо побели додати универзални суви зачин и пржити док месо не омекша. Довољно је 5-6 минута.
3. Док се месо пржи припремити бешамел. У посебној шерпици загрејати маслац па додати брашно и промешати тако да се брашно потпуно сједини са уљем, да нема сувих делова. Додати по мало млека уз непрестано мешање. Када почне да кључа и добије глатку текстуру склонити са шпорета.
4. У пржено месо додати сецкане тиквице и кувати око 5 минута. Тиквице треба да буду ал денте. Ни потпуно тврде, ни превише мекане. Потом додати бешамел и павлаку за кување, све промешати па зачинити ориганом. Уколико је потребно додати још мало соли.
5. Готов сос прелити преко скуваних шпагета и служити. Ако је превише густо, додати мало воде у којој су се кувале шпагете. По жељи се може посути пармезаном.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети
22. 04. 2025. у 11:30

РИБЉИ ЋЕВАПИ ЈОШ БОЉИ ОД КЛАСИЧНИХ: Смажу се за трен ока, правићете их стално
17. 04. 2025. у 14:30

ПУЊЕНА ПЛЕЋКА: Сочно и сласно јело распаметиће вас од првог залогаја
21. 04. 2025. у 08:30

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)