ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста

Јована Васић

09. 03. 2025. у 15:00

Пробајте најомиљеније домаће јело у посној варијанти и уверите се да је исто тако савршено.

ПОСНЕ САРМЕ СА СОЈОМ И ПЕЧУРКАМА: Омиљени ручак у време поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 50 г сојиних љуспица
  • 1  црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 100 г шампињона
  • со
  • 50 мл уља
  • мирођија
  • 0, 5 дцл парадајз сока
  • 1 кашика бибера
  • 3 кашике пиринча
  • 1 средња главица киселог купуса

Припрема:

У кључалу воду потопите соју, па пустите да одстоји 15 минута. Очистите поврће, па одвојите листове од купуса. Исецкајте ситно лук и шампињоне, па изрендајте шаргарепу. Лук продинстајте у тигању, па додајте шаргарепу, па шампињоне. Онда скините са ватре па додајте пиринач, бибер и мирођију. Све сједините па додајте соју. Затим промешајте па том смесом пуните листове. Завијте сарму. Поређајте у посуду па залијте водом и парадајзом и закувајте. Пропржите са мало запршке и брашна, па оставите да ври још 10 минута. 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду