ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ У БЕЛОМ СОСУ: Издашно, кремасто јело које ће обожавати цела породица

Јована Васић

07. 03. 2025. у 11:00

Овај рецепт се спрема веома брзо и са мало састојака, а изузетно је укусан и лаган.

ЗАПЕЧЕНЕ ЊОКЕ У БЕЛОМ СОСУ: Издашно, кремасто јело које ће обожавати  цела породица

Foto: Jutjub/Printskrin/ Rosy’s salt&pepper

Састојци:

  • Њоке 500 г
  • Павлака за кување 200 мл
  • Млеко 200 мл
  • Пармезан 100 г
  • Маслац 2 кашике
  • Брашно 2 кашике
  • Бели лук 2 чена
  • Со и бибер по укусу
  • Мускатни орашчић по жељи

Припрема:

Скувајте њоке према упутству на паковању, а затим их оцедите. У тигању отопите маслац на средњој ватри. Додајте ситно сецкани бели лук и пржите га док не постане златно-смеђи. Додајте брашно и мешајте док не добијете глатку смесу (бешамел сос). Кувајте 1-2 минута да се брашно мало запече. Постепено додајте млеко и павлаку за кување, непрестано мешајући како бисте избегли грудвице. Кувајте сос док се не згусне, затим додајте рендани пармезан, со, бибер и мускатни орашчић по укусу. Мешајте док се пармезан потпуно не отопи.

Умешајте куване њоке у сос и добро их обложите. Пребаците њоке у посуду за печење и поспите додатним пармезаном по врху. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 15-20 минута, или док врх не постане златно-смеђи. Пре сервирања, поспите свежим першуном.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду