ПАСУЉ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ И СЛАНИНОМ: Сочан и сластан, рапсодија укуса којој ћете се стално враћати
Пасуљ са киселим купусом и сланином, савршенство без мане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г пасуља
- 200 г киселог купуса
- 200 г суве сланине
- 1 пар димљених кобасица
- 2 црна лука
- 1 шаргарепа
- 1 кашика сецканог першуна
- 3 чена белог лука
- 2 кромпира
- 1 кашика млевене паприке
- За запршку:
- 70 мл уља
- 3 кашике брашна
Припрема:
Пасуљ потопите преко ноћи, па скувајте. Кисели купус исперите. На уљу издинстајте исецкан лук са сланиницом исеченом на коцкице и кобасицама на колутове. Додајте исецкане бели лук и першун, динстајте још минут. Додајте сецкани купус, колутове шаргарепе, коцкице кромпира. Налијте водом и кувајте пола сата. Додајте кувани пасуљ, млевену паприку и крчкајте још 20 минута. Пред крај направите запршку тако што ћете на уљу пропржити брашно и додајте јелу док ври. Кувајте још 2-3 минута.
(trpeza)
Препоручујемо

ГУРМАНСКИ РЕЦЕПТ ЗА САВРШЕН РУЧАК: Кисели купус са сувим месом, сланином и шљивама
04. 11. 2024. у 15:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ САРМУ: Спремите је брзо и једноставно
02. 11. 2024. у 09:50

ПРЖЕНИ КРОМПИР СА ПЕЧУРКАМА И ПАПРИКОМ: Једноставан ручак који се брзо спрема
17. 11. 2024. у 07:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

У ЈЕКУ ДАЧИНОГ РАЗВОДА: Огласила се Наташа Беквалац
ЋЕРКА певачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића, Хана Икодиновић, недавно је напустила Србију и са мајком отишла у Мадрид, где ће се школовати.
16. 09. 2025. у 19:27
Коментари (0)