ПОХОВАНИ ПИРЕ КРОМПИР: Споља хрскав, изнутра мекан, толико укусан да ћете уживати у сваком залогају
КРОМПИР је поврће које можете да спремате на различите начине и свако јело је једнако укусно.
Foto: Shutterstock
Осим што је кромпир једноставан за припрему, одлично се слаже са многим намирницама, а данас вам доносимо рецепт за поховани пире кромпир који ће вам се сигурно допасти.
Састојци:
- 5 кромпира
- 1/2 паприке
- 1 чен белог лука
- 2 кашике кукурузног скроба
- 2 јајета
- презле
- 1/2 везе першуна
Припрема:
Кромпир ољуштите и исеците на коцке, па ставите да се кува. У тигању пропржите ситно сецкану паприку и целе ченове белог лука. Када паприка омекша, извадите бели лук из тигања, а скуван кромпир процедите. Кромпир испасирајте, додајте паприку, па посолите и побиберите. Додајте скроб и све лепо сједините. Умотајте кромпир у пек-папир и ставите у фрижидер на пола сата. Обликујте дебљу змијицу и исеците на колутове или обликујте дугачку, а ниску купу, па исеците троугао.
У једној посуди умутите јаја, у другој презле са сецканим першуном. Умочите пире кромпир у јаја, па у презле и онда пржите у загрејаном уљу. Извадите на убрус да се оцеде.
(stvarukusa/mondo)
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА АЉОША ВУЧКОВИЋ Глумица објавила снимак из позоришта: "Велики и добри наш!"
ГЛУМИЦА Драгана Мићаловић дирнула је пратиоце објавом на друштвеним мрежама, где је поделила емотиван снимак легендарног глумца Аљоше Вучковића из позоришта. На видеу се види како глумац пева на сцени.
28. 12. 2025. у 08:48
Коментари (0)