МУСАКА ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети
Наш данашњи предлог за ручак је ова феноменална мусака од патлиџана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 патлиџана средње величине
- 2 јајета
- брашно 3 кашике
- павлака 3 чаше
- бели лук 1 чен
- стишњена шунка 100 г
- со по укусу
- уље по потреби
Припрема:
Неољуштени патлиџан исеците на кришке дебљине око 1 цм, посолите их и оставите да одстоје десетак минута. У међувремену умутите јаја, а у посебну чинију сипајте три кашике брашна. Патлиџан уваљајте у брашно, па у умућена јаја. Спустите на загрејано уље и пржите их да порумене са обе стране. Стишњену шунку исеците на коцке, а першун ситно исецкајте.
У посуду за печење ставите слој патлиџана и премажите павлаком коју сте помешали са ситно исецканом шунком и белим луком. Наставите да ређате слојеве и премазујете зачињеном павлаком док све не потрошите. Пеците 20 минута на 200 степени и сервирајте топло или охлађено у фрижидеру.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БАТАЦИ КОЈИ СЕ ЛЕПЕ ЗА ПРСТЕ: Зачињени и хрскави, а изнутра савршено печени и меки
14. 08. 2024. у 07:00

СПРЕМИТЕ УКУСНЕ ЛЕСКОВАЧКЕ УШТИПКЕ: Сочне месне лоптице које ћете обожавати
07. 08. 2024. у 19:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)