РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Јединствена мусака од печених паприка, морате је пробати
Сочна мусака од похованих паприка са месом и печуркама одличан је предлог за сваки ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 12-14 паприка
- јаја 5
- млеко 4 дл
- црвени лук 2 главице
- мешано млевено месо 500 г
- шампињони 500 г
- сок од парадајза 2 дл
- суви зачин по укусу
- со по укусу
- бибер по укусу
- босиљак мало
- брашно по потреби
- уље по потреби
Прелив:
- кисела павлака 2 дл
- јаја 2
- млеко мало
Припрема:
Паприке поређајте у тепсију и пеците док не буду готове. Затим их прекрите крпом и оставите да се охладе. Огулите их и направите филете.
Направите смесу као за палачинке од јаја, млека и брашна, али да буде гушће. На вруће уље стављајте паприке намочене у густу смесу за палачинке, па их испоховане ређајте на папирнате убрусе да упију вишак масноће.
За то време на луку динстајте млевено месо, додајте ситно насецкане печурке и након 15 минута динстања додајте сок од парадајза. Зачините и оставите да се мало укува.
Науљите тепсију и ставите ред похованих паприка, па ред меса са печуркама и тако док не потрошите сав материјал.
Направите смесу од јаја, павлаке и млека и прелијте преко изрезане мусаке да би прелив ушао у мусаку. Пеците на 200 степени док не порумени.
(super recepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)