ПОСНА ТОРТИЉА СА ТУЊЕВИНОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо, укусно и заситно
Верујемо да сви знате онај осећај када немате инспирацију и вољу да спремите неко јело, а с друге стране сте ипак расположени за фин и укусан залогај.

Foto: Shutterstock
Зато смо за вас припремили рецепт за посну комбинацију, коју ћете, сигурни смо, спремати и када прођу дани поста.
Састојци:
- 4 тортиље
- 2 конзерве туњевине
- 100 гр зелене или ицеберг салате
- 4 кашичице посног мајонеза
- 1 главица црног лука
- зачини по укусу
Припрема:
Тортиље премажите посним мајонезом, па поређајте салату.
Лук исецкајте, па га додајте туњевини и зачинима, и све добро промешајте. Фил распоредите по тортиљи, а онда је уролајте.
Поступак поновите и са осталим тортиљама.
Тигањ загрејте, сипајте мало уља, па спустите тортиљу.
Узмите у обзир да је тортиља већ готово тесто, па не би требало дуго да је пржите.
После мање од пола минута, тортиљу окрените на другу страну, а затим је ставите на тањир.
Јело служите топло.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)