СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима
Сласан спој меса са вином и зачинима даје овом јелу посебну арому.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јунетине (исецкане на коцке)
- 2 велике црвене главице лука, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 велика парадајза, ољуштена и исецкана
- 200 мл црног вина
- 50 мл винског сирћета
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашичица цимета
- 3 ловорова листа
- со и бибер по укусу
- маслиново уље
Припрема:
На средњој ватри пропржите црни и бели лук у великом тигању са маслиновим уљем док не омекша.
Додајте јунетину и пржите док не порумени са свих страна.
Додајте парадајз, парадајз пире, вино, сирће, цимет, ловоров лист, со и бибер. Добро промешајте. Смањите ватру, поклопите и кувајте на лаганој ватри око 2 сата, док месо не постане меко. (trpeza)
Препоручујемо

ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00

ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најбољи рецепт за пржене тиквице (ВИДЕО)
15. 06. 2024. у 11:00

"ДОБРО СМО УПОЗНАТИ СА ДОГАЂАЈИМА У СРБИЈИ" Медведев оптужио Запад за организовање протеста у другим земљама
ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије и председник странке Јединствена Русија Дмитриј Медведев оптужио је данас западне земље да организују протесте и мешају се у изборне процесе других земаља да би одржале своју доминацију.
31. 07. 2025. у 17:01

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

СРПСКА СНАЈА ИЗ ЗАМБИЈЕ Описала свој прелазак у православље: "У почетку, неке ствари биле су ми ЧУДНЕ"
ПАТРИЦИЈА Каунда из Замбије пре неколико година заљубила се у младића из Србије, а због њега се доселила у нашу земљу, па чак и променила веру.
02. 08. 2025. у 11:32
Коментари (0)