СТИФАДО: Сочна јунетина на грчки начин која се топи у устима
Сласан спој меса са вином и зачинима даје овом јелу посебну арому.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг јунетине (исецкане на коцке)
- 2 велике црвене главице лука, ситно исецкане
- 4 чена белог лука, ситно исецкана
- 2 велика парадајза, ољуштена и исецкана
- 200 мл црног вина
- 50 мл винског сирћета
- 2 кашике парадајз пиреа
- 1 кашичица цимета
- 3 ловорова листа
- со и бибер по укусу
- маслиново уље
Припрема:
На средњој ватри пропржите црни и бели лук у великом тигању са маслиновим уљем док не омекша.
Додајте јунетину и пржите док не порумени са свих страна.
Додајте парадајз, парадајз пире, вино, сирће, цимет, ловоров лист, со и бибер. Добро промешајте. Смањите ватру, поклопите и кувајте на лаганој ватри око 2 сата, док месо не постане меко. (trpeza)
Препоручујемо

ЛЕПЕ СЕ ЗА ПРСТЕ: Ребарца са савршеним преливом, као из ресторана
16. 06. 2024. у 10:00

ОВАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најбољи рецепт за пржене тиквице (ВИДЕО)
15. 06. 2024. у 11:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КОНАЧНО УСЛИКАНА: Катарина Шишмановић нестала из јавности - видите је данас у ЦРНОМ КОРСЕТУ (ФОТО)
КАТАРИНА Шишмановић освојила је публику својом природном лепотом, шармом и спонтаношћу као водитељка емисије "Све за љубав".
16. 09. 2025. у 14:16
Коментари (0)