ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима

Новости онлине

18. 04. 2024. у 11:00

Наш предлог за данашњи ручак.

ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 свињска, димљена буткица
  • 1 кг кромпира
  • 200 г кајмака
  • 3 кашике рена
  • 3 кашике сенфа
  • Зачини по жељи

Припрема:

Буткицу ставити у воду па кувати док се добро не скува. Скувати и кромпир мало. Затим буткицу извадити из воде и исецкати на комадиће. Скуван кромпир исечен на дебље кришке ставити у дубљу ватросталну чинију. Преко њега ставити буткицу исецкану на комадиће.

Умутити кајмак, сенф и рен (со и бибер, ако буткица није слана), па прелити преко меса. Запећи у рерни на 200 степени на око 20 минута.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

THE DORCOL RESIDENCE ПРЕДСТАВЉЕН НА ДОГАЂАЈУ ГОДИНЕ: Нови стандард луксузног становања у Београду