ДИМЉЕНА БУТКИЦА И КРОМПИР: Прави се лако, месо се топи у устима
Наш предлог за данашњи ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 свињска, димљена буткица
- 1 кг кромпира
- 200 г кајмака
- 3 кашике рена
- 3 кашике сенфа
- Зачини по жељи
Припрема:
Буткицу ставити у воду па кувати док се добро не скува. Скувати и кромпир мало. Затим буткицу извадити из воде и исецкати на комадиће. Скуван кромпир исечен на дебље кришке ставити у дубљу ватросталну чинију. Преко њега ставити буткицу исецкану на комадиће.
Умутити кајмак, сенф и рен (со и бибер, ако буткица није слана), па прелити преко меса. Запећи у рерни на 200 степени на око 20 минута.
(Still)
Препоручујемо

МЕДИТЕРАНСКИ ПИРИНАЧ: Посно јело са тајним састојком који му даје посебан шмек
09. 04. 2024. у 17:52

ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
30. 03. 2024. у 12:00

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

У ЈЕКУ ДАЧИНОГ РАЗВОДА: Огласила се Наташа Беквалац
ЋЕРКА певачице Наташе Беквалац и бившег ватерполисте Данила Икодиновића, Хана Икодиновић, недавно је напустила Србију и са мајком отишла у Мадрид, где ће се школовати.
16. 09. 2025. у 19:27
Коментари (0)