СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан

Novosti online

04. 01. 2024. у 12:00

ЗБОГ богатог пуњења, од пиринча, ораха и кромпира, нећете да осетите да недостаје месо.

СЛАСТАН И ПОСТАН РУЧАК ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Суве паприке пуњене орасима - Идеалне и за Бадњи дан

Фото Shutterstock

Паприке направљене на овај начин су веома укусне, стално ћете их правити.

Потребно:

* 10-12 сувих паприка

* 100 г крупно млевених ораха
* 2 шоље пиринча
* 3 главице црног лука
* 2 шаргарепе
* 2 дл парадајз сока
* 3 дл уља
* со, бибер, млевена паприка
* 3-4 кашике брашна
* 2 кромпира

Припрема:

У дубљу шерпу сипајте пола количине уља, додајте ситно сецкан лук и шаргарепу и динстајте док не постану кашасти. Затим додајте орахе. Промешајте, па пржите мало да и ораси испусте масноћу. Додајте парадајз, зачине и пржите да се све сједини, опет доливајући помало уља да не буде суво. Додајте пиринач и пропржите све заједно још пар минута. На крају додајте и рендан кромпир, лагано промешајте и склоните са шпорета.

Паприке потопите у млаку воду да омекшају, како би могле да се пуне. Пуните паприке надевом. У сваку паприку ставите пола кашичице брашна, да фил не би излазио приликом кувања. Ређајте их у тепсију, налијте топлом водом да огрезну и потопите. Кувајте на умереној температури док не буде готово. Убаците их у рерну на 200 степени да се запеку и да остане мало софта.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом