ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ШАРГАРЕПЕ ИЗ РЕРНЕ: Од ручка до десерта - најбољи и најздравији састојак за сваки оброк

Novosti online

02. 09. 2023. у 14:00

Једна шоља шаргарепе "тежи" само 50 калорија, али осим што је експерт за скидање килограма може вам помоћи и да лепше поцрните на сунцу

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД ШАРГАРЕПЕ ИЗ РЕРНЕ: Од ручка до десерта - најбољи и најздравији састојак за сваки оброк

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 4 шаргарепе
  • 2 јаја
  • 1 главица црног лука
  • 100 г брашна
  • 3 велике кашике уља
  • 1 велика кашика мирођије
  • со, бибер

Припрема:

1. Док се рерна греје на 180 степени, очистите и изрендајте шаргарепу, а лук ситно исецкајте и сипајте у дубљу посуду.

2. Додајте со, бибер, свежу мирођију (у обзир долазе и першун или влашац), јаја и брашно, па мешајте док се састојци добро не сједине.

3. Обликујте рукама пљескавице или куглице, ставите на плех обложен папиром за печење и у већ загрејаној рерни пеците око 25 минута. Да би равномерно попримиле златну боју, олрените их после 15 минута.

4. Пљескавице прелијте сосом по жељи, послужите уз млади лук или зелену салату.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације