ПЕЧЕНА ШАРГАРЕПА СА МЕДОМ И БЕЛИМ ЛУКОМ: Рецепт за гурмански додатак
Здрава посластица која нестаје брже од кромпира! Овај једноставан рецепт претвара обичну шаргарепу у прави гурмански додатак свакој вечери. Слатка нота меда, арома белог лука и хрскава корица чине да чак и деца траже репризу. Савршено уз месо, рибу или као лагани вегетаријански прилог.

ФОТО: Novosti
Састојци:
- 500 гр беби шаргарепе
- 2 кашике маслиновог уља
- 1,5 кашика меда
- 2 чена белог лука (ситно исецкана)
- со и бибер по укусу
- свежи першун (за посипање)
Припрема:
Загрејте рерну на 200°C. Шаргарепу оперите, осушите и оставите целу. У чинији помешајте шаргарепу са маслиновим уљем, медом, белим луком, сољу и бибером. Сложите на плех обложен папиром за печење и пеците 25–30 минута, док не добије златну боју и не омекша.Пред сервирање поспите свежим першуном.
Пријатно!

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)