СОК ОД КОПРИВЕ: Рецепт за освежавајући напитак пун витамина
Домаћи сокови су увек препорука за подизање имунитета, а сок од коприве умногоме томе може помоћи. Рецепт за сок од коприве је онај који ће вам увек бити при руци и којим ћете обрадовати укућане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 40 врхова младе коприве
- 1 кг лимуна
- 4 л воде
- 1 кесица лимунтуса
Припрема:
Коприву коју сте убрали, добро оперите под млазом топле воде, па је потом самељите, пребаците у другу посуду и оставите са стране.
За то време, лимун добро оперите, са све кором, исеците га на мање делове, може и на четвртине па и њега самељите. Када и он буде готов, додајте га у чинију са самлевеном копривом и прелијте водом. Промешајте, додајте лимунтус, поново промешајте и покријте крпом. Оставите са стране, да одстоји 24 сата.
После наведеног времена, текућину процедите и можете додати шећер по укусу. Уколико стављате шећер, пожељно је да опет мало одстоји, неколико сати како би се шећер у соку од коприве истопио.
Када се шећер отопи, сок од коприве је спреман да се служи, као сируп. Сок од коприве је направљен и спреман је за послужење.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА СОК ОД ДРЕЊИНА: Ојачајте имунитет уз помоћ здравог и укусног напитка
23. 03. 2025. у 10:00

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАГОДА: Слатко и мирисно пиће које осваја неодољивом аромом
14. 03. 2025. у 16:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)