ИСПРОБАЈТЕ ТУРСКИ НАМАЗ ОД ПАПРИКА И ОРАХА: Једноставно се припрема и фантастичног је укуса
Пикантни турски намаз од паприка и ораха је идеалан за уз хлеб, чипс или као прилог уз неко јело.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 црвене паприке
- 240 г ораха
- 1 црни лук, врло ситно исецкан
- 3 чена белог лука
- 2 љуте папричице исецкане на коцкице
- ½ кашичице кима
- 2 кашике сока од нара
- 2 кашике лимуновог сока
- 120 г презли
- 1 кашичица смеђег шећера
- 4 кашике маслиновог уља
- со и бибер по укусу
Припрема:
Како бисте направили овај намаз прво загрејте рерну на 200 Ц. Ставите паприке на плех обложен за печење и пеците 40 минута. Извадите паприке из рерне и ставите их у посуду покривену поклопцем на 10 минута. Ољуштите кожу, уклоните семенке и баците сву течност. Додајте орахе у тигањ и пеците на средњој ватри уз повремено мешање 5 минута. Пребаците их на тањир.
У истом тигању загрејте 2 кашике маслиновог уља. Додајте лук и пржите 4 минута. Додајте бели лук и пржите још 1 минут. Ако у било ком тренутку црни лук почне да се лепи за тигањ, можете додати још једну кашику уља. Паприке, тостиране орахе, чили папричице, ким, нар и лимунов сок, презле, шећер, пропржени лук, бели лук и преостале 2 кашике маслиновог уља убаците у блендер. Зачините са ½ кашичице соли и бледнирајте док смеса не постане глатка. Пробајте зачин и додајте још соли или бибера ако желите. Сервирајте са мало тортиља чипса или крекера. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)