АКО НЕМАТЕ ПРАШАК ЗА ПЕЦИВО КОРИСТИТЕ ОВО: 5 најбољих замена, а разлике у укусу нема
Ако желите да направите кифлице или омиљено пециво, а немате прашак за пециво, решење постоји. Доносимо вам 5 феноменалних замена.

Foto: Shutterstock
Јогурт
Сирће
Замените кашичицу прашка за пециво са 1/4 кашичице соде бикарбоне и пола кашичице сирћета. Због особине да додаје кисео и оштар укус, није добра опција за рецепте са већом количином прашка за пециво.

Foto: Shutterstock
Лимунов сок
Исто као и за сирће, погодан само за рецепт који захтевају минималну количину прашка за пециво, због карактеристичног, јаког укуса. Као замену прашка за пециво, најбоље да користите 1/4 кашичице соде бикарбоне и пола кашичице лимуновог сока.
Умућена беланца
Метода погодна за прављење суфлеа, палачинки и колача. За торту вам може бити потребно и 12 беланаца, а за палачинке ће бити довољно 2 или 3. Важно је да их мутите на мањој брзини док не постану пенаста, па онда повећавате брзину док не постану мекана. Лагано додајте преостале састојке у умућен снег од беланаца.
Меласа
Одлична замена за прашак за пециво. Меласа је, иначе, замена за шећер. Уместо кашичице прашка за пециво, помешајте 1/4 шоље меласе са 1/4 кашичице соде бикарбоне. Због слаткоће можда можете да смањите количину шећера у рецепту.Идеална је за слатке рецепте, а због слатког укуса, није погодна за слана пецива.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВЕТ СЛАВНОГ КУВАРА: Џејми Оливер открио како да вам уље не прска из тигања
26. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

7 САВЕТА ДА ВАМ МЕСО БУДЕ СОЧНО: Уз ове сугестије свако месо које будете припремали биће савршено сочно и меко
22. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

НЕМАТЕ УЉА КОД КУЋЕ, НЕМА ПРОБЛЕМА: Ове намирнице могу да замене зејтин у припреми хране
10. 02. 2025. у 16:00Новости онлине

ТРИК ЗЛАТА ВРЕДАН: Одледите месо или другу намирницу за рекордних 10 минута
26. 12. 2024. у 15:30Новости онлине

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)