ХРСКАВИ ШТАПИЋИ ОД КРОМПИРА СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Савршено иду уз разна јела, а и сама по себи су својеврсни специјалитет
Не могу да престану да се једу колико су неодољиви. Сви љубитељи овог поврћа биће одушевљени рецептом.

foto: Printscreen Instagram - sezzy.brown
Састојци:
- 4–5 великих белих кромпира,
- 1/3 шоље масти (по избору)
- 750 мл уља за пржење
- пармезан
- бели лук у гранулама
Припрема:
Загрејте рерну на 130°Ц.
Ољуштите кромпир и изрендајте га на колутове. Потом у кромпир додајте маст или уље и со, и добро промешајте.
Обложите калуп за хлеб папиром за печење и равномерно распоредите кромпир у калуп. Прекријте још једним листом папира за печење, притисните га тако да папир прионе уз кромпир, и пеците у рерни 2 сата и 30 минута.
Оставите кромпир да се хлади 20 минута. Потребно је да га притиснете нечим тешким док се хлади и стеже у фрижидеру. На пример, можете користити правоугаону чинију напуњену водом. Оставите кромпир у фрижидеру најмање 6–8 сати или преко ноћи.
Добијену "чврсту плочу" од кромпира исеците на штапиће ширине 2–3 цм.
У шерпи загрејте уље до високих температура, око 180°Ц. Кромпириће треба пржити брзо, јер што су дуже у уљу, то је већа шанса да ће се распасти. Пажљиво ставите кромпириће у врело уље и пржите их 3–5 минута, док не постану златно-смеђи и хрскави.
Извадите кромпириће из уља, добро их процедите и нежно поспите мешавином соли са белим луком. Пребаците их на тањир за сервирање, нарендајте свеж пармезан преко и уживајте!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЖЕНИЦЕ ОД ПАЛЕНТЕ: Лако их је спремити, тешко им је одолети (ВИДЕО)
19. 02. 2025. у 17:30Jована Васић

НАЈУКУСНИЈА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Готова је за 10 минута, идеална за доручак, или вечеру (ВИДЕО)
17. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗАПЕЧЕНА ТЕСТЕНИНА СА КРОМПИРОМ И СИРОМ: Брзинска вечера за целу породицу (ВИДЕО)
13. 12. 2024. у 16:00

ВЕЧЕРА ЗА 10 МИНУТА: Треба вам само пар тортиља и имаћете праву гозбу
05. 12. 2024. у 17:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)