ЧУВЕНИ БЕЛГИЈСКИ ВАФЛИ СА РУМОМ: Неодољив празнични колач који доноси срећу у Новој години
Белгијски вафли са румом су идеалан новогодишњи десерт са којим ћете да призовете срећу и слатке тренутке.

Foto: SuperRecepti RS
Састојци:
- 250 г путера
- 2 средња јајета
- 475 г финог шећера
- ⅛ кашичице соли
- 2 кашике рума
- 500 г брашна
Припрема:
Како бисте направили ове вафле, растопите путер у малом лонцу на лаганој ватри и оставите да се охлади. У већој чинији умутите јаја са шећером, сољу и румом, па додајте отопљени путер и добро сједините. Просејте брашно и замесите глатко тесто. Пребаците тесто у херметички затворену посуду и оставите да одстоји преко ноћи на хладном месту (не у фрижидеру).
Следећег дана измерите по 20 г теста и обликујте их у лоптице величине 2 цм, у зависности од облика који желите да постигнете. Загрејте апарат за вафле и пеците сваки вафл (куглицу) 2-3 минута, или док не добију тамнозлатну боју. Нема потребе да подмазујете апарат, јер се тесто не лепи. Када се охладе, чувајте вафле у херметички затвореној посуди до три недеље.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)