АРОМАТИЧНО И УКУСНО: Намаз од печеног белог лука
Одлично јело које можете имати у фрижидеру за брзу ужину током целе недеље! База је конфи од белог лука. Конфи је, иначе, техника кувања меса и рибе у некој масноћи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 лимун
- 1 главица белог лука
- маслиново уље да прекрије лук
- неколико гранчица тимијана
- хлеб по избору
- свежа рикота (или други неслани млади сир за мазање)
- врући мед
Припрема:
Прво направите конфи од белог лука. Загрејте рерну на 250 степени и огулите бели лук. Додајте рендану корицу лимуна, тимијан и бели лук у ватросталну посудицу са поклопцем. Додајте довољно уља да у потпуности потопите бели лук. Покријте и пеците око 2,5 сата. Ако вам се не свиђа идеја с рерном, конфи од белог лука можете да направите тако што ћете да га кувате у маслиновом уљу на тихој ватри 30-45 минута .
Потопите хлеб у маслиново уље и пеците сваку страну у тигању по 2-3 минута. Додајте бели лук на хлеб и размажите га.
Нанесите рикоту преко белог лука. Покапајте тост с мало уља од лимуна и белог лука, уз мало врућег меда и још неколико гранчица тимијана.
Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)