КАКО СЕ ПРАВИ АПЕРОЛ СПРИТЗ: Најпопуларнији летњи коктел који су Италијани деценијама крили од света

Новости онлине

07. 08. 2024. у 17:23

Аперол спритз је коктел који данас изузетно популаран, а заправо се већ одавно пије у Италији. Некада се пио у њиховим конобама, а корени овог коктела датирају још од 19. века.

КАКО СЕ ПРАВИ АПЕРОЛ СПРИТЗ: Најпопуларнији летњи коктел који су Италијани деценијама крили од света

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 90 мл просека
  • 60 мл Аперола
  • 30 мл соде
  • кришка поморанџе
  • лед по жељи

Припрема:

Како бисте напавили овај коктел, помешајте просеко, Аперол и соду у чаши за вино напуњену ледом и промешајте. Украсите кришком наранџе. Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља