ТРИК КОЈИ ЧИНИ ЧУДА: Како да се тестенина не слепи
Да се тестенина не би слепила приликом кувања или након тога, при прављењу јела, морате знати неколико цака које јој то неће дозволити.
Фото Shutterstock
За почетак, кувајте је у великој шерпи са танким ивицама, и довољној количини воде у коју ћете је сипати тек пола минута пошто проври. Тада додајте и мало морске соли. Мада многи то препоручују, не стављајте било коју врсту уља у воду у којој се кува тестенина. Уље неће помоћи тестенини да се не слепи, већ ће је учинити масном по површини, па неће како треба упити сос којим ћете је прелити.
Док кувате вашу омиљену тестенину, често мешајте, нарочито на почетку, у првих минут-два, јер се тада најчешће слепљује. Припремајте тестенину онако како пише на амбалажи, јер ће се слепити ако претерате са кувањем. Након кувања немојте је испирати хладном водом, већ је само оцедите у цедиљци. Сос припремите док се тестенина кува, да бисте је, чим буде готова, саставили са њим.
Тако ће ваше омиљене шпагете, таљателе, равиоле, задржати леп изглед, али и укус.
Препоручујемо
БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00
КАО ОБЛАК ПУНОГ МЕКОГ ФИЛА: "Бела пахуља" - Омиљени колач Јованке Броз
17. 07. 2024. у 12:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
Објављени ИНТИМНИ кадрови Меланије Трамп из КУПАТИЛА - и то ЗЛАТНОГ! Доналд је питао да ли је видела, она му одговорила (ВИДЕО)
МЕЛАНИЈА је беспрекорно стилизована – шешири, штикле, фризура – све је у складу са њеним хладним и контролисаним имиџом
19. 12. 2025. у 19:01
Коментари (0)