ХЛАДНА МЕСНА ТОРТА: Савршено предјело!

Novosti online

11. 01. 2024. у 18:00

УЖИВАЈТЕ у супер комбинацији укуса!

ХЛАДНА МЕСНА ТОРТА: Савршено предјело!

Фото Shutterstock

Потребно:

* мешано млевено месо, 1 кг

* средина хлеба, 200 г
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 1 чен
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* црвена зачинска паприка, 3 кашичице
* свеж першун, 1 веза
* презле, 50 г
* јаја, 1ком
* бели сир, 300 г
* ајвар, 200 г
* мајонез, 300 мл

Припрема:

Помешајте у већој посуди месо, јаје, исецкан црни и бели лук, које сте претходно пропржили на мало уља. Оцеђен хлеб претходно намочен у млеку, презле и сецкани першун зачините и сједините. Смесу поделите на три дела, па део ставите у подмазан узани дугуљасти калуп. Премажите га умешаним белим сиром и ајваром, па тако урадите још два пута, а последњи слој меса не премазујте. Покријте алу-фолијом и пеците пола сата на 200 степени. Затим склоните фолију и пеците још 35 минута. Охладите, па преврните на тацну.

Торту богато премажите мајонезом, декоришите и држите у фрижидеру до служења.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

НАЈАТРАКТИВНИЈА ХРВАТИЦА БЕСНА: Е, баш идем!