ПОСНИ СПИРАЛНИ ШТАПИЋИ: Рецепт за брзо и једноставно посно предјело
УКОЛИКО тражите једноставну, брзу и невероватно укусну посну грицкалицу, ове хрскаве спирале са сусамом, ланом и мирисном алевом паприком биће прави хит на вашој трпези.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2 дл белог вина
- 2 дл уља
- 1 кашичица соли
- 1 прашак за пециво
- 500 гр брашна
За посипање:
- око 100 гр сусама и лана или мака по жељи
- алева паприка
Припрема:
Замесити тесто од свих наведених састојака. Поделите тесто на 2 дела. На пек папиру развуците први део теста оклагијом у правоугаони облик. Поспите алевом паприком. Премажите тесто водом и равномерно распоредите сусам по површини.
Оклагијом лагано пређите преко теста да се сусам залепи. Прекријте тесто другим листом пек папира и преврните га, тако да горња страна буде окренута надоле.
Скините пек папир, премажите водом и обилно нанесите лан или мак по жељи. Поново оклагијом утисните лан у тесто.
Исеците тесто на траке ширине око 1 cm. Сваку траку уврните у спиралу тако што један крај увијате на једну страну, а други крај у супротну.
Поређајте спирале у плех обложен пек папиром. Пеците на 200°C око 15 минута.
Уживајте!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НЕМА ДОВОЉНО НАФТЕ: Престоница и запад државе БЕЗ СТРУЈЕ - милиони у мраку! Колапс електро-мреже у Куби
МНОГИ становници ове државе свакодневно се суочавају са нестанком струје који траје 20 сати или дуже.
03. 12. 2025. у 20:26
Коментари (0)