СКОНСИ: Феноменалне и слатке погачице са чоколадом распаметиће све

Новости онлине

09. 04. 2025. у 16:00

Традиционалне енглеске погачице са чоколадом нико не одбија, по рецепту без мане.

СКОНСИ: Феноменалне и слатке погачице са чоколадом распаметиће све

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г брашна
  • 4 кашичице прашка за пециво
  • 30 г какао праха
  • 2 кашичице шећера
  • 1 кашичица соли
  • 4 кашике хладног путера
  • 2 јаја
  • 120 мл хладног млека
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 150 г сецкане чоколаде за кување

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени. Брашно, какао, со, шећер и прашак за пециво помешајте. Додајте путер исецкан на коцкице па замесите тесто, треба да буде као густа палента. Засебно, у посуди умутите јаја са млеком и ванилиним екстрактом. Сједините обе смесе, па ручно замесите тесто. Поделите га на два дела, па од свакога формирајте четвороугао дебљине два цм, а затим га исеците на шест троугластих облика. Оставите у фрижидеру пола сата. Пеците погачице око 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени. 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

ЗБОГ СРБА СЕ МЕЊА НБА ОЛ-СТАР?! Историјска промена на помолу, али ће ово сада гледати цео свет!