СКОНСИ: Феноменалне и слатке погачице са чоколадом распаметиће све
Традиционалне енглеске погачице са чоколадом нико не одбија, по рецепту без мане.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 г брашна
- 4 кашичице прашка за пециво
- 30 г какао праха
- 2 кашичице шећера
- 1 кашичица соли
- 4 кашике хладног путера
- 2 јаја
- 120 мл хладног млека
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 150 г сецкане чоколаде за кување
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Брашно, какао, со, шећер и прашак за пециво помешајте. Додајте путер исецкан на коцкице па замесите тесто, треба да буде као густа палента. Засебно, у посуди умутите јаја са млеком и ванилиним екстрактом. Сједините обе смесе, па ручно замесите тесто. Поделите га на два дела, па од свакога формирајте четвороугао дебљине два цм, а затим га исеците на шест троугластих облика. Оставите у фрижидеру пола сата. Пеците погачице око 25 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ПОГАЧИЦЕ СА МАСЛИНАМА: Сваки залогај је право уживање
15. 02. 2025. у 07:00Jована Васић

НИКАД БРЖЕ И МЕКШЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ: Савршенство у сваком залогају, а улепшаће вам сваки део дана
09. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)