ПИВСКИ ХЛЕБ: Без квасца, мешања и нарастања, а савршено мекан

Јована Васић

11. 03. 2025. у 07:00

Тајна прозрачног и меког пивског хлеба крије се у правој комбинацији пива и маслаца који треба отопити и њиме прелити хлеб.

ПИВСКИ ХЛЕБ: Без квасца, мешања и нарастања, а савршено мекан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 360 г глатког брашна
  • 5 кашика шећера
  • 70 г маслаца истопљеног
  • 360 мл пива
  • 1 прашака за пециво
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени. Намажите уљем калуп за хлеб. Сједините брашно, шећер, со, прашак за пециво, 50 г отопљеног маслаца и пиво. Мешајте док не добијете глатку смесу. Не брините ако остане нека грудвица. Сипајте у калуп, прелијте преосталим маслацем и пеците око 50 минута. Проверите чачкалицом да ли је хлеб печен у средини. Извадите хлеб из рерне, а после пет минута из калупа.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)

Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.

13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10

Коментари (0)

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)