ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Новости онлине

18. 12. 2024. у 07:00

Ако тражите једноставан и укусан рецепт за посни оброк, ова пита са печуркама је прави избор. Комбинација хрскавих кора и богатог надева од печурака чини је идеалном за ручак, вечеру или послужење гостима.

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 500 г шампињона или других печурака по избору
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 шаргарепа (по жељи)
  • 100 мл уља
  • 50 мл газиране воде
  • Со, бибер, и суви зачин по укусу
  • Кашичица сувог першуна или свежег сецканог першуна

Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и пропржите га на половини уља док не постане стакласт. Додајте изрендану шаргарепу (ако користиш) и динстајте још неколико минута.
Печурке очистите, исецкајте на листиће и додајте у тигањ. Посолите и побиберите по укусу, па динстајте док сва течност не испари. На крају додајте ситно сецкан бели лук и першун, па скините са ватре.
Сваку кору премажите мешавином преосталог уља и газиране воде. На један крај коре ставите танки слој надева од печурака, па увијте у ролну. Поступак понављајте док не потрошите сав материјал.
Ролне ређајте у плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталом мешавином уља и воде како би биле хрскаве.
Пеците питу у претходно загрејаној рерни на 200°С око 30-35 минута, док не добије златносмеђу боју.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије

ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.

30. 04. 2025. у 16:55

Коментари (0)

ЧЛАН БЕНДА ДНК МЕЂУ ОСУМЊИЧЕНИМА ЗА ПОЖАР У КОЧАНИМА: Чак 40 дана био на интензивној нези, ево како је сада