СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње

Новости онлине

16. 09. 2024. у 19:00

Домаће лепиње се једноставно праве, а можете да их једете уз сухомеснато, намазе по жељи или саме.

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 60 мл млека
  • 60 мл воде
  • 1 кашичица квасца
  • 1/2 кашичице шећера
  • 1 јаје
  • 1 кашичица соли
  • 600 г брашна
  • 50 мл отопљеног путера 

Припрема:

Како бисте направили лепиње, додајте квасац и шећер у топлу воду. Оставите док не набубри. Припремите тесто тако што ћете да помешате млеко, воду, шећер и квасац у чинији. Оставите да се дигне тесто. Затим додајте со, јаје и брашно. Мало промешајте па додајте путер и замесите тесто. Оставите сат времена да тесто нарасте. Дигнуто тесто поделити на комаде и развијајте рукама. Загрејте уље у тигању и пржите лепиње са обе стране док не порумене. Уживајте!

(stvar ukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете