СЛАНА ЛЕЊА ПИТА СА КОБАСИЦАМА: Издашна и укусна
Састојке углавном имамо код куће, а припрема је једноставна. Осим слатке верзије постоје и различите слане, а ви испробајте ову са кобасицама.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- маслац за подмазивање
- 600 г свеже кобасице у цреву
- 3 јајета
- 300 мл млека
- 100 мл уља
- 100 г пармезана
- со
- 300 г брашна
- 1 кашика прашка за пециво
- 300 г качкаваља
Припрема:
Подмажите тепсију путером. Почните тако што ћете испразнити кобасицу и поређати је на плех. Добро поравнајте да покрије цео плех. Пребаците у рерну и пеците на 240 °C 35 минута. Помешајте јаја, млеко, уље, половину пармезана и со и мешајте док се не сједине. Припремљену смесу сипајте у чинију. Додајте брашно и прашак за пециво и мешајте да нема грудвица. Подмажите нови плех путером. Додајте половину припремљеног теста и добро га поравнајте. Преко додајте печену кобасицу и поређајте рендани сир. Покријте другом половином теста и поравнајте га да покрије све. На крају додајте пармезан на врх. Пеците у рерни на 200 °С 40 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00

СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36

ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО КРАЈ: Коме је припао дворац у Бечу? Развели се Тони и Драгана
ПЕВАЧИЦА Драгана Мирковић и бизнисмен Тони Бијелић званично су се развели након 25 година брак.
30. 04. 2025. у 12:32
Коментари (0)